Aldi Süd let op duurzaamheid en dierenwelzijn

05-02-2015 | Laatste update op 12-09 | |
Aldi Süd let op duurzaamheid en dierenwelzijn

Supermarktketen Aldi Süd gaat bij de inkoop letten op het dierenwelzijnsniveau en duurzaamheid. Dat heeft het Duitse concern donderdag laten weten.

“Aldi Süd aanvaardt maatschappelijke verantwoordelijkheid voor diervriendelijke en duurzame productieomstandigheden”, legt het concern vast in een principeverklaring inzake het inkoopbeleid dat voortaan zal worden gevolgd.

De principes gaan niet alleen gelden voor voeding waaronder vlees, zuivel en eieren, maar ook voor non-food zoals textiel, lederwaren, schoeisel en cosmetica. Een en ander betekent voor het voedingsegment bijvoorbeeld dat geen pasta en bakwaren meer worden ingekocht waarin kooieieren zijn verwerkt. Vleesleveranciers moeten op hun beurt zijn gecertificeerd door ketenbeheerder QS. Dat Aldi een van de retail-partners is in de Initiative Tierwohl was al bekend. In de principeverklaring staat dat het bedrijf dit dierenwelzijnsprogramma actief zal ondersteunen.

Aldi Süd is actief in de zuidelijke helft van Duitsland en een groot aantal andere landen, waar zusterconcern Aldi Nord niet is gevestigd. Nederland behoort tot het werkterrein van Aldi Nord.

Verseput
Wim Verseput correspondent in Denemarken
Meer over


Beheer