Doorgaan naar artikel

Absorptieplaatje maakt aardbei langer houdbaar

Afbeelding

Een nieuw absorptieplaatje, als vervanging voor de gebruikelijke noppenfolie onder in het bakje, maakt aardebeien twee dagen langer houdbaar. Dat blijkt uit onderzoek van HAS Hogeschool Den Bosch.

Has Hogeschool Den Bosch vergeleek het nieuwe absorptieplaatje van Depron met de bekende noppenfolie die nu vaak onderin bakjes met aardbeien liggen. De proef werd van februari tot en met juli gedaan met grote hoeveelheden aardbeien in verschillende verpakkingen en onder verschillende omstandigheden qua temperatuur en vochtigheid. Het verschil in resultaat qua houdbaarheid – twee dagen langer – en uiterlijk was significant. De onderlegger neemt tevens alle vocht op.

Depron is actief in het ontwikkelen van polystyreen schuimproducten en heeft in het verleden de ‘open celstructuur’ voor polystyreenverpakkingen ontwikkeld. Deze vinding heeft ertoe geleid dat voor de visverpakkingsindustrie speciale absorberende plaatjes zijn ontwikkeld. Door het ontwikkelen van een nieuwe polystyreen receptuur heeft Depron nu een absorptieplaatje ontwikkeld dat geschikt is voor zachtfruitverpakkingen.

Beheer
WP Admin