weblog

‘Sprookjes bestaan’

Het word steeds duidelijker dat sprookjes bestaan. Dagelijks worden jij en ik daarmee geconfronteerd, alleen hadden we dat de laatste decennia’s niet in de gaten.

Ik wel, want mij was al vrij snel duidelijk dat ik een prinses was. Zo had ik al snel in de gaten dat poetsen een prinsessentaak was. Kijk maar naar Assepoester en sneeuwwitje, alleen heb ik me nooit verlaagd om zeven van die ondermaatse mannen te dienen, en dat ik me met mijn werkzaamheden bij de bedrijfsverzorging kon meten met Mulan voelde heel geëmancipeerd. Pocahontas luisterde net als ik niet naar haar ouders, Elsa trekt haar eigen weg, wel weer herkenbaar, en vergeet die Rapunzel niet, uren heeft ze boven in die kamer zitten naaien en breien. In mijn jonge jaren deed ik dat ook, nu ben ik ben meer Doornroosje, laat mij maar slapen.

Goede afloop

Maar sprookjes hebben ook donkere kanten en die heb ik genoeg gezien. Die mooie prins blijkt niet altijd zo leuk, kijk maar naar Rutte. En dat stiefzusje Schouten laat ook ineens haar duistere kant zien. In sprookjes vallen ze kastelen aan, maar wij provinciehuizen. Waar in sprookjes de held niet altijd de prins was, kunnen wij nu Farm Defence Force naar voren schuiven, terwijl de gevestigde orde op hun lauweren rust. Het mooie van sprookjes is dat het altijd goed afloopt en daar ga ik nu ook vanuit.

Eerste scheuren bij groene kern

De eerste scheuren bij de groene kern zijn zichtbaar. Het gaat hen niet om een groen Nederland, nee, zij willen een aangelegde tuin met beestjes en plantjes die hier al jaren niet meer voorkomen. En nee, zeg niet dat kinderen op een boerderij gezonder zijn, want dat zou betekenen dat het gezond is op het platteland. En 166 Natura2000-gebieden in een landje niet groter dan een speldenknop is toch wel ontzettend veel. Frankrijk is 15 keer groter en heeft 30% minder Natura2000-gebieden. Waar wij kerncentrales sluiten, bouwt Frankrijk ze weer bij. Hoe lang zou het duren voordat ze in Den Haag in de gaten krijgen dat Frankrijk juist door zijn kerncentrales kan voldoen aan zijn CO2-opgaven? Maar elk sprookje loopt goed af, dus, lieve prins, kom me een kus geven als al deze problemen zijn opgelost.

PS: neem een goede kettingzaag mee en nog een paar uitzendkrachten want door alle CO2 en stikstof staat er een ontzettende gezonde grote rozenstruik om mijn paleisje.

Of registreer je om te kunnen reageren.