weblog

‘Dat dit het beste seizoen sinds jaren mag worden’

Wat een eer voor mij, de eerste column van 2018. Als eerste wens ik alle telers een prachtig, gelukkig en winstgevend 2018. Dat dit het beste seizoen sinds jaren mag worden. Gezien de tendens in den landen moet dat ook gaan lukken.

Enkel Hollands product

Iedereen is doordrongen van de voedselveiligheid en er is niets zo veilig als het Nederlands product. Dit jaar dus geen buitenlands product in de schappen terwijl wij de mooiste producten hebben, maar enkel en alleen Hollands product van de hoogste kwaliteit.

Loonsverhoging oogstmedewerkers

Alle burgers weten intussen van de loonsverhogingen in onze bedrijfstak en dat wij dit onze oogstmedewerkers, mensen die aan 4.000 calorieën per dag niet genoeg hebben, van harte gunnen. Want ja, de hoeveelheid calorieën die je eet en waar je niet dikker van wordt geven aan hoe hard je werkt.

Geen verkoop onder kostprijs

Nederland snapt dat nergens de groenten zo goedkoop zijn, dus dit jaar geen verkoop onder de kostprijs, maar enkel en alleen eerlijke handel. Dit wordt het jaar waarin we de broodnodige investeringen kunnen doen voor onze bedrijven.

Duurzame bedrijfsvoering en goede prijzen

Het jaar waarin wij straks in december kameraadschappelijk met onze afnemers schouder kloppend trots staan te zijn, omdat wij Nederland weer gevoed hebben en dat een duurzame bedrijfsvoering door de goede prijzen eindelijk volledig is gerealiseerd.

Gezond eten

Vanaf vandaag gaat het ons lukken mensen gezonder te laten eten. Diabetes wordt hierdoor teruggedrongen en in december constateren we dat zelfs bepaalde kankersoorten teruggedrongen zijn.

Btw blijft gelijk

Wat verheug ik me op de komende maanden. De btw is gelijk gebleven en er wordt straks al gesproken over het afschaffen van btw op groenten. Eindelijk is het besef in Den Haag doorgedrongen dat wij, Agrarisch Nederland, de medicijnen van de toekomst ontwikkelen.

Mensen, ik hef het glas Nederlandse wijn op u en toast op deze toekomst. Succes in 2018!

PS: dit jaar hebben veel vertegenwoordigers het weer niet gesnapt met al hun wijn. Bierpakketten, dames en heren, met bierpakketten maakt u ons gelukkig.

Of registreer je om te kunnen reageren.