weblog

Grondaankoop toen maar ook nu grote stap

Halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw kochten wij 7 hectare land, omdat wij ons ervan bewust waren dat dat noodzakelijk was voor de groei en het bestaansrecht voor ons bedrijf.

Het was een investering van € 180.000 en het bracht ons totale areaal in eigendom in één klap van 5 naar 12 hectare. Het was voor ons een enorme investering en menigeen had zijn twijfels of wij die investering wel konden waarmaken. We waren toen net met z’n drieën begonnen, dus we moesten het allemaal nog maar zien te bewijzen.

Waar wij toen al vanuit gingen, is echter ook waarheid geworden. Deze aankoop was het begin van het succes van ons bedrijf. Nu, ruim 30 jaar later en met in plaats van drie zelfs zes eigenaren, hebben we weer een grote aankoop gedaan. Het land in eigendom was inmiddels al gegroeid van de 12 hectare midden jaren tachtig naar 70 hectare, en is nu nog eens uitgebreid met 40 hectare.

Duur land geen belemmering voor succes

De aankoop halverwege de jaren tachtig staat in schril contrast met de huidige aankoop, maar is met dezelfde filosofie gekocht. Toen was het land duur en dat is het nog steeds, maar voor ons is bewezen dat duur land geen belemmering is voor succes en daar gaan we ook nu van uit. We hebben een gezond financieel bedrijf, maar dat wil niet zeggen dat alles in de toekomst vanzelf goed blijft gaan, we zullen ons misschien wel opnieuw moeten bewijzen.

Het geeft ons als de drie oudste firmanten wel een trots gevoel dat we dit kunnen doen voor de jongelui. We gaan ervan uit dat het succes van het bedrijf blijft voortbestaan, maar een beetje spannend is het wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.