Doorgaan naar artikel

‘Bleekselderijras Tango maakt veel minder spranten’

Half maart startte Frans van den Goorbergh in Bavel met het planten van bleekselderij onder vliesdoek. Op 6 en 7 april waaide het flink, maar het doek bleef mooi liggen.

Vorig jaar plantte hij nog Conga en Tango in de vroegste teelt; dit jaar valt de keuze op Tango met het ras Kelvin van Rijk Zwaan op proef. “Tango maakt veel minder spranten. Dat is de reden om voor dat ras te kiezen. Kelvin teel ik dit jaar twee keer op proef. Nu, in de vroegste planting en in de herfstteelt.” Planten is momenteel een wekelijks terugkerende bezigheid.

Voorzichtig met Centium

De grondbewerking was spitten kort voor het planten en de basisbemesting bestond uit 600 kilo KAS en 600 kilo Patentkali per hectare. Van den Goorbergh heeft telescoop beregening en beregende kort voor en na het planten om de planten goed aan de groei te krijgen. “Bovendien is de grond dan mooi vochtig voor de onkruidbestrijding. ” Die voert hij dit jaar uit met Stomp plus Boxer plus Centium. “Vorig jaar gebruikte ik Stomp plus Boxer. Ik wil nu kijken hoe de onkruidbestrijding met aanvullend Centium uitpakt. Dat middel werkt goed op kiemend onkruid, maar je moet er voorzichtig mee zijn voor het gewas.”

Bodemtemperatuur is er

De eerste oogst wordt eind juni verwacht. “Dat is later dan vorig jaar, maar we hebben ook een week later geplant. En het is nog niet echt groeizaam weer geweest. De bodemtemperatuur is er wel met zo’n 11 à 12 graden Celsius, maar het is overdag nog niet echt lente.” De afzet verloopt via The Greenery.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin