1352 bekeken

‘Ook het laatste tripsje is opgeruimd’

"Tot het einde van de maand zitten we nog wel in de Krypton", concludeert Ton Vergeldt van Vergeldt Vegetables in Tienray.

"We zitten met het rooien op schema en rooien rustig verder. Nu misschien iets rustiger omdat de prijzen minder zijn." Krypton vertoont nog geen slijtageverschijnselen, zoals bijvoorbeeld rode strepen op de schacht. "De kwaliteit is goed."

Pluston en Krypton

Vanaf december wordt het ras Pluston en dat blijft zo totdat het rooien van de geplante winterprei voor de deur staat. "Dat is dan weer Krypton, die rooien we tussen begin en half april." Ondanks dat er op momenten flinke buien vielen in Tienray en omstreken, heeft dat het rooien niet belemmerd.

Laatste trips

In de eerste week van november werd nog een behandeling uitgevoerd tegen schimmels in de prei die voorlopig nog niet op de nominatie staat om te rooien. "Daar hebben nog een keer Decis aan toegevoegd tegen trips. Er wordt hier in de buurt veel maïs verhakseld. Tot nu toe waren de temperaturen overdag ook nog relatief hoog. Op deze manier ruimen we ook dat laatste tripsje op." In de derde week van oktober werd de voorgenomen bijbemesting uitgevoerd met 400 kilo Entec per hectare. "Dat is onze standaard bemesting in die periode voor de prei die nog een tijdje te gaan heeft."

De productie omschrijft Vergeldt als 'netjes' en de prijsvorming als 'kan beter'.

Of registreer je om te kunnen reageren.