‘Ik heb een positief verhaal’

Frans Nouws in Achtmaal toont zich op 18 juli optimistisch over de teelt van afzet van ijsbergsla.

"Het weer is mooi, de vraag is goed, de kwaliteit is goed, de prijzen zijn aan het aantrekken en teelttechnisch verloopt het ook naar wens. Het is een positief verhaal, wat wil je nog meer?"

Geluk gehad

Ten aanzien van de kwaliteit beseft Nouws wel dat hij in West-Brabant wat geluk heeft gehad. "In sommige andere regio's heeft het behoorlijk geregend. Dat hebben wij niet gehad. Als dat wel gebeurt, loopt de kwaliteit toch wat terug." De prijsvorming zit rond 3,25 euro per doos en wat Nouws betreft mogen daar best nog een paar kwartjes bijkomen. "En dat zou kunnen, want de vraag is goed en het lijkt erop dat het aanbod wat gaat afnemen."

Geen bijzonderheden

Teelttechnisch voert Nouws geen bijzondere dingen uit. "We spuiten preventief in een schema tegen insecten en schimmels en de resultaten zijn goed. We geven de basisbemesting op onze manier en strooien tijdens het schoffelen nog wat bij met een standaard meststof." De onkruidbestrijding bestaat uit Kerb en Chloor IPC, net voor het planten. Verder geeft hij de nieuwe plantingen momenteel water via de buizen die op de percelen liggen. Nouws plant zijn laatste ijsbergsla eind augustus. De rassen zijn het hele seizoen door afkomstig van Enza Zaden.

Of registreer je om te kunnen reageren.