1007 bekeken

‘We liggen twee weken voor op vorig jaar’

Lauran Geurts in Oirlo heeft de ruggen voor het komende aspergeseizoen onlangs gemaakt en is op 12 februari in de weer met het leggen van de folie.

In de week van 17 februari is het tijd om de minitunnels te zetten, in afwachting van het nieuwe seizoen. Dat zal naar verwachting van Geurts vroeg los barsten. "We zijn op dit moment twee weken voor op vorig jaar. Dat was uiteindelijk een heel moeizaam voorjaar, maar ik verwacht niet dat een vorstperiode nu nog tot veel vertraging zal leiden. Ik denk dat we moeten rekenen op een vroege start van het nieuwe seizoen."

Uit de analyses van de wortelmassa en het suikergehalte maakt Geurts op dat zijn gewassen op en top zijn voorbereid op het nieuwe seizoen. Op basis van de tweejaarlijkse bodembalansanalyse strooide hij na het maken van de ruggen nog de benodigde kalk en kieseriet.

De minitunnels bij Geurts zijn gewone minitunnels. "Ik zie wel perspectief in het systeem van Engels, maar ik kijk nog even de kat uit de boom. Een collega van mij hier in de buurt gaat er wel mee aan de slag. Ik schat in dat het voornaamste punt van aandacht is dat de stekers aan het systeem moeten wennen. Hoe je dan de beloning gaat doen, dat weet ik niet."

Of registreer je om te kunnen reageren.