672 bekeken

‘Het seizoen zit er weer op’

Normaal gesproken produceert Ben Geraets uit Neer een waterval aan woorden, maar dit keer is hij vrij kort van stof.

"Het seizoen zit erop en het was echt geen best seizoen. Qua productie ging het nog wel met ruim 20 ton per hectare, maar de prijzen zijn rond die 30 cent per kilo blijven hangen. Nee, het is echt een seizoen om snel te vergeten."

Ervaringen rassen

De rassen die hij vanaf half december nog oogstte waren Provitus, Clodius, Albarus en Rinus. Tussen de rassen zaten qua productie en kwaliteit weinig verschillen. Naarmate het einde van het seizoen naderde, werd de sortering wat grover. "De rassen zijn door het aanhoudende milde weer door blijven groeien." Voor het komende seizoen vervalt het ras Rinus en komt er meer Provitus. "Dat ras heeft goed voldaan. We telen het voor de diepvriesindustrie. Provitus heeft een lange veldhoudbaarheid en produceert de nodige kilo's. Het is een ras met bedrijfszekerheid."

Anders bemesten

De bemesting gaat Geraets het komende seizoen anders aanpakken. "Ik wil daar nog niet al te veel over zeggen, want we moeten nog kijken hoe we het precies gaan doen. Ik voorzie wel dat er volgens de beoogde methode mogelijkheden zijn om binnen de mestwetgeving toch tot goede resultaten te komen als het gaat om productie en kwaliteit."

Of registreer je om te kunnen reageren.