978 bekeken

‘Extra werk voor minimale prijzen bloemkool’

Bloemkool kwam de afgelopen weken Angelo Nabben en Mirjam van Casteren in Tienray zo ongeveer de oren uit.

"We hebben in twee weken gesneden wat we normaal in zeven weken wegwerken. Echt ongelooflijk! We hebben het gered en maar een paar hoekjes gefreesd, maar je moet ook nog extra hard werken voor minimale prijzen." Toch zet de situatie geen demper op het redelijk goed verlopen seizoen en is er een hoop op een mooie afsluiting van het seizoen. "Dat was vorig jaar ook zo en laten we hopen dat dit nu weer gebeurt. Tot twee weken geleden verliep het seizoen niet slecht; nu zitten we even in een dip. Maar wat weg is, is weg; dus misschien trekt de prijs nog wat aan," stelt Mirjam op 9 oktober. Ze verwacht tot eind november/begin december te kunnen oogsten. De laatste rassen zijn Faraday, Crenique en Navalo. Tegen schimmels werden Amistar Top en Folio Gold succesvol ingezet. "De druk is laag."

Bloemkool dichtnaaien

Onlangs werd in Noord-Limburg tijdens een excursie een machine gedemonstreerd die het blad van bloemkool dicht naait. Angelo was daarbij, maar naar de inschatting van Mirjam is het geen machine waar ze warm voor lopen. "Die machine is duur, en de manier van oogsten vraagt een andere beoordeling van de bloemkolen. Ik zeg niet dat het niet werkt, maar ik denk niet dat het voor ons bedrijf wat is. We hebben in ieder geval nog geen offerte aangevraagd..."

Of registreer je om te kunnen reageren.