Doorgaan naar artikel

’40 tot 50 cent heb je nu ook nodig’

“Sinds een half uur zijn we het ras Callahan aan het rooien”, stelt Theo van Gennip in Aarle-Rixtel met gevoel voor humor vast.

“Dat is onze eerste prei van het nieuwe seizoen.” Het ras is gezond en werd een paar weken geleden nog een keer beregend. “Daarna is er hier (meer dan) voldoende water naar beneden gekomen.” Begin oktober werden stikstofmonsters genomen met uitslagen tussen 60 en 110 kilo stikstof per hectare. Op de percelen met voldoende kali werd 250 tot 300 kilo Entec gestrooid; op de percelen met te weinig kali 450 kilo NPK 18-0-18. “Daarmee moeten ze het verder zien uit te zingen.”



Gewasbescherming onder de knie

Trips werd goed onder de duim gehouden door om de twee weken te behandelen. “Dat is gebeurd met Decis en één keer met Tracer.” Tegen schimmels werden Rubis en Folicur ingezet. Omdat het onkruid gedurende het groeiseizoen goed werd bestreden zijn geen aanvullende behandelingen meer nodig geweest.



Prijs beter dan vorig jaar

De prijsvorming heeft Van Gennip nog niet aan den lijve ondervonden, maar 40 tot 50 cent per kilo heeft hij van horen zeggen. “Dat is op dit moment ook wel de prijs die je nodig hebt. En gelukkig een heel stuk beter dan vorig seizoen rond deze tijd.” Na Callahan in de maand oktober volgt Celcius vanaf begin november en dan Galvani voor in de bewaring in december en januari. Vervolgens zijn Poulton, Pluston, Harston, Natan en Lucretius aan de beurt.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin