Redactie GFActueel
Leden die bellen om zwabberaars en mensen die geen richting aangeven en ledenraden die daarop ingrijpen, zijn er helaas veel te weinig.


In deze dagen tijdens mijn vakantie was er het vriendelijke verzoek om weer eens een weblog af te leveren bij de redactie van dit weekblad. En waar moet je het dan over hebben denk je dan? De krant (Volkskrant) openslaat was mij al gauw duidelijk dat er na de waan van de afgelopen tijd, namelijk WK en Tour, op dit moment maar 1 ding blijft. De formatie, oftewel wie het van de partijen in Nederland met wie wil doen, voor kortere of langere tijd en met wie men het zeker niet wil doen. Wij, de kiezers hebben de heren en dames fractieleiders met een zetelverdeling opgezadeld die veel weg heeft van een Poolse landdag, en dientengevolge dus ook een verlammende gijzeling van meningen die elkaar als polen van een magneet aantrekken en afstoten.

Links mislukt
Na een blikje of 2 bier (Grolsch, gek genoeg uit blik lekkerder vind ik dan uit de fles) drong zich in mijn hoofd toch de niet te stoppen vergelijking op met de positie van de tuinbouw op moment. Partijen die met elkaar spreken over samenwerking en fusie, maar dit om nogal mistige redenen niet doen, en partijen die als het over links niet wil, het maar weer eens proberen om over rechts te gaan. Overigens wordt hier niet duidelijk waarom mislukken van links inhoudt dat je dan maar naar rechts moet zwabberen. Als je dat in het gewone verkeer doet, is er al gauw een medeweggebruiker die 112 belt om zo'n bestuurder van de weg te laten halen door de politie. Daar houdt de vergelijking dan ook meteen op. Want leden die bellen om zwabberaars en mensen die geen richting aangeven en ledenraden die daarop ingrijpen, zijn er helaas veel te weinig.

Waan  van de dag
Terug naar de politiek. Het zou goed zijn om maar nieuwe verkiezingen te krijgen want van deze brij mag je geen stabiele regering verwachten of een die stopverf oplevert. Als we dan ook nog eens zonder de waan van de dag gaan stemmen, ben ik ervan overtuigd dat er snel een werkbaar kabinet zit. Voor de tuinbouw kon het wel eens niet veel anders als veel van de huidige bestuurders hun pluche ter beschikking stellen kon het weleens zou zijn dat we over een jaar aardig verder zijn met het formeren van de toekomst van de tuinbouw want erg vruchtbaar zijn de laatste jaren niet geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.