‘Ze zaten er, dus dan moet je ingrijpen’

“Het gaat allemaal maar langzaam”, stelt Piet Voermans in Etten-Leur. “Vanaf vorige week zijn ze eigenlijk pas echt een beetje aan het groeien.”

Onkruidbestrijding
Drie plantingen zitten er bij Voermans inmiddels in, de vierde volgt in het laatste weekend van mei. Vorige week voerde hij een onkruidbestrijding uit met linuron in zijn vroegste plantingen. “We waren er al een keer met de wiedmachine doorheen geweest, maar in de rij red je het daar niet mee.”

Toch geen doek
De vroegste planting was op 17 april om die na het aspergeseizoen als eerste te oogsten. “Ik heb tijdens al die nachtvorsten nog wel eens gedacht om er doek overheen te leggen, maar dat heb ik uiteindelijk toch niet gedaan. Achteraf bekeken was het ook niet nodig.”

Twee keer beregend
Beregenen was al wel twee keer nodig, standaard net na het planten, en vorige week voor de tweede keer. “Met de wiedmachine breng je ook nog wat grond tegen de potjes, dus dan drogen ze toch minder uit.” De basisbemesting bestond uit 25 kilo kieseriet en 50 kilo KAS per planting van 30 are. Voermans gaf ook rundveedrijfmest. De bijbemesting gaf hij met 50 kilo KAS. “Misschien hebben ze dat nog een keer nodig, maar dat beoordeel ik aan de hand van de groeiontwikkeling.”

Wantsen aanwezig
Vorige week werd ook Spruzit toegepast, vanwege aanwezige wantsen. “Ze zaten er, dus dan moet je ingrijpen, anders krijg je vergroeiingen in het hart van de plant.”

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.