25/3 ‘Hier en daar al een rood kopje’

Albert Hof in het Drentse Huis ter Heide teelt akkerbouwgewassen, 2,5 hectare asperge en 1 hectare rabarber. Tot dusver werd het onkruid in de rabarber altijd bestreden met een door zijn zoon ontwikkelde schijveneg die hij ook in zijn asperge gebruikt. “Die stond nog ooit in Groenten&Fruit!”

Toch chemisch
Dit jaar is er op 22 maart op advies van DLV Plant wel een chemische onkruidbestrijding uitgevoerd, tegen onder andere brandnetels, distels en gras, om het niet uit de hand te laten lopen. Het effect was op 24 maar nog niet te zien. “Dat duur nog enkele dagen.” De bemesting bestond uit kieseriet en kali-60.

Tevreden met 25 ton
De rabarber staat op droge dalgrond en kan zo nodig beregend worden. “Ook dat doen we alleen als het echt noodzakelijk is”, stelt Hof. “Als we het kunnen redden zonder beregenen en we halen dan toch een productie van 25 ton per hectare, dan ben ik dik tevreden.” De rabarber begint inmiddels actief te worden. "Hier en daar zie je al een rood kopje, het zal nog wel even duren voordat ze mooi in de rij staan.” Het ras is Frambozen Rood en de verkoop verloopt sinds twee jaar na volle tevredenheid via groothandel Ter Wal in Meppel.

Bron: gfactueel.nl  - Auteur: Stan Verstegen

 
 

Of registreer je om te kunnen reageren.