606 bekeken

Redactie GFActueel
‘Na de vorst was het snel gedaan’

Voor Ton Cauven in Maasbree eindigde het bospeenseizoen in oktober een aantal dagen na enkele nachtvorsten. “Net na de vorst ging het nog wel, maar na enkele dagen begon het loof snel achteruit te gaan en geel te verkleuren. Toen hebben we er maar een punt achter gezet.”

Niet klagen
Ook op het laatst was de prijsvorming met 30 tot 35 cent per bos niet om over naar huis te schrijven. “Het was in ieder geval te weinig, maar het hele seizoen is het niet goed geweest. Toch mogen we met bospeen nog niet klagen, want er zijn gewassen waar het een heel seizoen alleen maar slecht was.”

Op dezelfde voet verder
In het nieuwe seizoen gaat Cauven in principe op dezelfde voet verder. “Tenminste, als we het met de grond en qua ontsmetting tegen aaltjes weer allemaal rond kunnen zetten. In februari beginnen we dan weer met zaaien. Wij strooien de kunstmest kort voor het ploegen en frezen daarna de bedden om vervolgens te zaaien.” Het vroegste ras wordt weer Mokum, daarna volgt Evora. “Misschien proberen we nog wel wat andere rassen uit, maar dat zal op kleine schaal zijn. Met Mokum en Evora kan ik prima uit de voeten.”

Bron: gfactueel.nl - auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.