Vollegrond

Nieuws

Ook Bayer sluit zich aan bij vulsysteem Easyconnect

Fabrikant Bayer sluit zich aan bij de Easyconnect-werkgroep die als doel heeft in Europa een universeel gesloten vulsysteem bij verpakkingen van vloeibare gewasbeschermingsmiddelen in te voeren.

Het Easyconnect-vulsysteem voorkomt onder meer morsen van vloeibare gewasbeschermingsmiddelen tijdens het voorbereiden van een toepassing en het vullen van de tank. Daarmee is het veiliger voor de gebruiker en het milieu. Bayer sluit zich nu aan bij de alliantie waar ook Adama, BASF, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group en Syngenta lid van zijn. Bayer blijft tevens het Easyflow-systeem ondersteunen. Dat systeem heeft vergelijkbare voordelen.

Marktintroductie

Easyconnect komt in 2022 voor het eerst op de markt in Nederland en Denemarken, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in 2023. Andere landen zullen waarschijnlijk daarna volgen.

Universeel vulsysteem

Het Easyconnect-systeem is een open technologie die beschikbaar is voor alle geïnteresseerde agrarische partijen. Andere industriële spelers in de agrochemische sector, fabrikanten van apparatuur of andere partijen die geïnteresseerd zijn in deelname aan de lancering van Easyconnect worden aangemoedigd om contact op te nemen met één van de aangesloten bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.