Vollegrond

Nieuws

CropX neemt Dacom Farm Intelligence over

Het Israëlische CropX neemt Dacom Farm Intelligence over. De overname leidt tot het meest uitgebreide platform voor teeltmanagement in Europa en in de wereld.

Door de toevoeging van de adviesdiensten van Dacom, biedt CropX nu het enige uitgebreide platform voor farm management met actieve irrigatietechnologie, kunstmestbeheer en gewasbeschermingsfuncties. De circa 3.000 klanten van Dacom, waaronder zowel kleinere telers als grote fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen, zijn goed voor meer dan 20.000 agrarische bedrijven in meer dan 40 landen. De huidige klanten van CropX en Dacom krijgen toegang tot het volledige beschikbare pakket aan geavanceerde analyse- en automatiseringstools voor farm management van beide bedrijven.

Hard- en software oplossingen

Met de overname vestigt CropX zijn Europese kantoor in het huidige hoofdkantoor van Dacom in het Nederlandse Emmen en verdubbelt de omvang van zijn wereldwijde team. Met onmiddellijke ingang zullen alle 30 Dacom-medewerkers zich bij CropX voegen. Dacom staat in Nederland bekend om haar hard- en software oplossingen door middel van sensorapparatuur, datagedreven software en adviesdiensten.

Dit is CropX

CropX is wereldleider op het gebied van landbouwdata-analyse. De CropX-systeem combineert bovengrondse cloudgebaseerde data-analyses met realtime bodemgegevens op basis van sensortechnologie. Dat leidt tot een optimale werking van irrigatiesystemen.
Het CropX-systeem kan leiden tot hogere gewasopbrengsten en betere kwaliteit. Het systeem kan het water-, bemestings- en energieverbruik en de kosten aanzienlijk verminderen, terwijl afvoer en vervuiling van de waterwegen tot een minimum worden beperkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.