Vollegrond

Nieuws

TTS-planter lust alle trays inclusief ‘nieten’

Hard of halfzacht, ondiep of diep, voor de nieuwste volautomatische planters van TTS maakt het model van de tray niet uit.

En is een tray niet volledig gevuld, dan vangt de machine ook dat op, bij een werksnelheid van 5.400 planten per rij per uur. Bij Arjen Bevelander in Achthuizen draait zo’n planter voor alle soorten trays (het selectiesysteem ontbreekt hier wel, want is niet nodig voor bieslook).

Voor planter-uitvoeringen met een rijafstand vanaf 50 centimeter is een optisch selectiesysteem mogelijk voor niet-ontwikkelde of te klein planten. Die vallen naast de voorraadbekers, het voorraadsysteem vult dit ‘gat’ in de aanvoer vervolgens op. - Foto: Joost Stallen
Voor planter-uitvoeringen met een rijafstand vanaf 50 centimeter is een optisch selectiesysteem mogelijk voor niet-ontwikkelde of te klein planten. Die vallen naast de voorraadbekers, het voorraadsysteem vult dit ‘gat’ in de aanvoer vervolgens op. - Foto: Joost Stallen

Hoe de machine in elkaar steekt en hoe hij het doet is te lezen in de printuitgave van Groenten&Fruit, die zal verschijnen op 16 juni 2021. In bewegend beeld is te zien hoe de TTS-planter het in de praktijk doet.

Of registreer je om te kunnen reageren.