Vollegrond

Nieuws

Illegale arbeid bij Brabantse aspergeteler

De Inspectie SZW heeft tijdens een controle bij een Brabantse aspergeteler vier Oekraïense aspergestekers aangetroffen die niet in Nederland mogen werken.

De aspergeteler heeft geen tewerkstellingsvergunning voor de vier Oekraïense aspergestekers, terwijl dit wel verplicht is. Van een vijfde aspergesteker was het niet mogelijk om zijn identiteit te achterhalen. De Inspectie SZW van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet nog nader onderzoek naar mogelijke onderbetaling en overtreding van de Arbeidstijdenwet.

Boetes voor overtredingen

De werkgever kan in elk geval boetes tegemoet zien voor de overtredingen van de Wet Arbeid Vreemdelingen. Ook bleek de teler te werken met ongekeurde arbeidsmiddelen zoals heftrucks. Hiervoor ontvangt de werkgever een waarschuwing. Inspectie SZW ziet erop toe dat de werkgever zo snel mogelijk verbetermaatregelen neemt.

Meer controles

De komende tijd zullen er bij aspergetelers vaker controles plaats vinden in verband met mogelijke risico’s op oneerlijk werk, meldt de Inspectie SZW op haar website.

Of registreer je om te kunnen reageren.