Vollegrond

Nieuws

Lemken verkoopt vooral zaai- en schoffelmachines

Met de focus op precisieschoffeltechniek, zaaimachines en kunstmeststrooiers realiseerde Lemken vorig jaar een vrijwel gelijke omzet als in 2019.

In 2020 bedroeg de omzet van Lemken € 365 miljoen. Dat is nagenoeg evenveel als in het niet door corona beïnvloedde jaar 2019. De meeste omzet haalt Lemken uit zaaimachines en de schoffeltechniek.

Uitfasering veldspuiten

Met de uitfasering van de productie van veldspuiten en de verschoven focus van alle krachten op de productie van moderne precisieschoffeltechniek heeft Lemken als ‘AgroVision Company’ vorig jaar een duidelijke koers uitgezet. Dochteronderneming Steketee heeft zich als innovatiepionier geprofileerd en draaide in 2020 een 30% hogere afzet.

Tot het aanbod behoren individueel configureerbare schoffelmachines met cameragestuurde herkenning van individuele planten. Ook de nieuwe lijn van kunstmeststrooiers blijkt volgens Lemken goed aan te sluiten bij de eisen vanuit de praktijk.

Buitenlandse activiteiten

De afzet op de thuismarkt Duitsland bleef in 2020 constant met een aandeel van zo’n 23%, maar het merendeel van de omzet – 77% – komt voor rekening van de buitenlandse activiteiten. De grootste afzetmarkten zijn Frankrijk, Rusland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Nieuwe introducties

Nieuwe introducties van Lemken zijn de compacte cultivator Kristall voor werkbreedten tot 10 meter en de nieuwe overbelastingsbeveiliging ‘OptiStone’ voor ploegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.