Vollegrond

Nieuws

Cumela begint campagne tegen diefstal gps-apparatuur

In 2020 werd voor minimaal € 1,7 miljoen aan gps-apparatuur van Cumela-bedrijven gestolen.

Dus start de gelijknamige brancheorganisatie vrijdag 5 februari met een anti-diefstalcampagne: Stop Diefstal Dag. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk bedrijven die dag hun gps-spullen registreren en markeren, zodat duidelijk is van wie de technische apparaten nu eigenlijk zijn.

Geen volledig beeld

Er werden ongeveer 46 inbraken gepleegd en 196 items gestolen, blijkt uit cijfers die Gerwin Otten voor Cumela bijhoudt. De cijfers geven geen volledig beeld, waarschuwt Otten, omdat hij niet kan zien wat er is gestolen bij loonbedrijven die niet zijn aangesloten bij Cumela.

Apparaten markeren

Door apparaten die gewild zijn door dieven te markeren, kan de politie de gestolen spullen sneller identificeren en daders oppakken. Het is mogelijk om apparatuur te registreren via de Stop Heling-app. Het invoeren van het serienummer en andere gegevens van bijvoorbeeld een gps-systeem zorgt ervoor dat in geval van diefstal de politie bij een aanhouding het gestolen gps-systeem kan linken aan de rechtmatige eigenaar. Ditzelfde geldt voor apparatuur die is gemarkeerd met een onuitwisbaar label.

Label

Markeren met een niet te verwijderen label met postcode en telefoonnummer van de eindgebruiker werkt preventief. Ook zorgt de markering ervoor dat apparatuur minder geschikt is voor heling en zorgt dat de logistiek van gestolen apparatuur risicovoller wordt. Zo’n label is vanaf vrijdag 5 februari voor zowel leden als niet-leden verkrijgbaar bij Cumela Verzekeringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.