Vollegrond

Nieuws

Composteerder Den Ouden neemt Plant Health Cure over

Plant Health Cure (PHC) is sinds 1 januari onderdeel van composteerbedrijf Den Ouden Groep in Schijndel (N.-Br.).

De activiteiten van PHC en Den Ouden sluiten dusdanig op elkaar aan dat door de overname beide bedrijven zich verder kunnen ontplooien, geven directievoorzitter Jeroen den Ouden en Pius Floris van PHC aan. “Met deze overname krijgen wij de mogelijkheid om de toenemende vraag te blijven beantwoorden en (totaal)oplossingen te bieden op het gebied van bodemgezondheid en -inrichting.” Er was al langer een intensieve samenwerking tussen Den Ouden en PHC. Den Ouden voert onder andere ook producten van Ferm O Feed en Den Ouden Groenrecycling.

Visie op plantgezondheid

PHC heeft zich in de laatste zeven jaar ontwikkeld tot marktleider met een geheel eigen visie op verbeteren van de plantgezondheid in Nederland. Onder het portfolio van PHC vallen biostimulanten en (vloeibare) organische meststoffen die in 2022 onder de nieuwe EU-meststoffenwet gaan vallen.

Nederland grootste afzetmarkt

PHC is gespecialiseerd in mycorrhiza-technologie en bodembiologie. Het bedrijf levert nuttige bodemschimmels, bodembacteriën en andere middelen die planten weerbaar maken en beter laten functioneren. Bij PHC werken 14 mensen. De producten gaan naar meer dan 29 landen met Nederland als grootste afzetmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.