Doorgaan naar artikel

Plus introduceert gesneden groente met PlanetProof-keurmerk

Supermarktketen Plus introduceert als eerste supermarkt in Nederland vers gesneden groente met het PlanetProof-keurmerk. De eerste producten zijn gesneden boerenkool en ijsbergsla.

Ruim 95% van de gesneden groente bij Plus moet begin 2023 voldoen aan het keurmerk PlanetProof. Het gaat om 150 producten, zoals gewassen spinazie, gesneden broccoli, zuurkool, hutspot en groene kool. Sepha Smit, Unit manager Plus: “Met het introduceren van vers gesneden PlanetProof-groente, bieden we een breed en gevarieerd aanbod producten met dit keurmerk. Het is een helder en overzichtelijk keurmerk, waardoor de consument weet dat deze producten op duurzame wijze geproduceerd zijn.”

Duurzame keten

De keuze voor PlanetProof past volgens Plus goed bij de wijze waarop de supermarktbranche werkt aan transparante en duurzame ketens. Het certificeren van gesneden groenteproducten met het keurmerk is de laatste stap in een proces dat al tien jaar gaande is om het teeltproces te verduurzamen. Telers die zijn aangesloten bij het keurmerk werken aan een schonere lucht, vruchtbare bodem en goede waterkwaliteit. Zij besteden aandacht aan meer natuur op het bedrijf, gebruiken weinig tot geen gewasbeschermingsmiddelen, verwerken gescheiden afval en beperken het energieverbruik.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin