Vollegrond

Nieuws

Ophef over corona-uitbraak bij Engelse tuinder

Bij een teler van broccoli en snijbonen in het Engelse Malvern zijn minstens 73 werknemers en seizoenkrachten besmet met het coronavirus. Alle 200 werkers op het bedrijf van AS Green & Co is opgedragen in thuisisolatie te gaan.

De politie is ook aanwezig om te controleren dat er niemand zonder toestemming naar buitenkomt. De corona-uitbraak is in de Britse media breed uitgemeten, waarbij de namen van alle grote supermarkten als afnemer van AS Green & Co worden genoemd. De besmettingen zijn zo goed als zeker verspreid doordat de werknemers dicht op elkaar zijn gehuisvest in grote stacaravens op een boerderij van het bedrijf zelf. Op luchtfoto’s is ook te zien dat er een dertigtal van dat soort behuizingen dicht tegen de werkhallen aan staan.

Werkloze britten helpen met oogsten

De regionale gezondheidsdienst heeft een mobiele testfaciliteit naar het bedrijf gestuurd om werknemers die nog niet onderzocht zijn alsnog te controleren. AS Green & Co werkt, net als veel collega’s in het VK, in het seizoen normaal gesproken met werkers uit Oost-Europa. Omdat die dit jaar wegens corona niet beschikbaar waren, deed het bedrijf eerder een oproep aan werkloze Britten om met de oogst te helpen.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.