Vollegrond

Nieuws

Krappe aanvoer courgettes in Duitsland

Mede door droogte komt het Duitse courgetteseizoen maar moeizaam op gang.

Door de droogte en de lage nachttemperaturen eerder in het groeiseizoen heeft de ontwikkeling van de gewassen vertraging opgelopen. Daardoor maakt het Duitse courgetteseizoen een moeizame start, stelt het Duitse marktbureau AMI vast.

De aanvoer vanuit de vroege teeltgebieden in Zuidwest-Duitsland neemt wel toe, maar gaat nog niet in die aantallen waarvan normaal gesproken sprake is. De huidige Duitse aanvoer is niet dekkend voor de vraag naar courgette. Om aan de vraag te voldoen, worden nog steeds courgettes uit Zuid-Europa geïmporteerd.

Bron: AMI
Bron: AMI

Meer acties

In Duitse supermarkten ziet AMI nauwelijks acties met courgettes. Wel is de verwachting dat met het uitzicht op warmer weer en in ieder geval plaatselijk vallende regenbuien, de ontwikkeling van de gewassen dusdanig beter wordt dat dit zal leiden tot een duidelijke toename van het aanbod aan Duitse courgettes. Hand in hand met de toename van de aanvoer van Duitse courgettes zal de import van courgettes afnemen en de animo voor acties toenemen.

Prijsverloop groothandelsmarkten

In week 21 werd voor Duitse courgettes op de groothandelsmarkten gemiddeld € 2,45 per kilo betaald. Die prijs lag hoger dan in de twee voorgaande jaren. De prijslijn volgt de dalende lijn van 2019, vrijwel op hetzelfde prijsniveau. In week 24 zakte de prijs naar € 1,40 per kilo. In de afgelopen twee jaar stabiliseerde de prijs zich tot week 32 tussen 91 en 97 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.