Doorgaan naar artikel

App geeft actuele waterdata per perceel

Perceelwijzer is een nieuwe applicatie met actuele informatie over zaken als onttrekkingsverboden, neerslagverwachtingen, grond- en oppervlaktewaterstanden voor agrarische percelen in Noord-Brabant.

De app Perceelwijzer combineert data van de waterschappen en open data en geeft daarmee realtime inzicht in allerlei water- en waterhuishouding-gerelateerde onderwerpen. Deze info is er voor de eigen percelen en voor andere percelen die interessant kunnen zijn voor de eigen bedrijfsvoering.

Melding waterschap

Met de Perceelwijzer is het verder mogelijk een melding te maken bij het eigen waterschap, bijvoorbeeld als een duiker verstopt is. Op deze manier heeft de app een meldingsfunctie, zowel van gebruiker naar waterschap als andersom. De nieuwe app (te downloaden via Google Play of de App Store) is een initiatief van de drie Brabantse waterschappen (Brabantse Delta, Aa en Maas en De Dommel, de Provincie Noord-Brabant en ZLTO, met medefinanciering door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een kort filmpje verduidelijkt de doelstellingen van Perceelwijzer.

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin