Vollegrond

Nieuws

Markt: Winkelprijs kolen stijgt snel

Supermarkten hebben de prijzen voor bloemkool en broccoli verhoogd, een vertraagde prijsaanpassing. De dagprijzen dalen.

Bij supermarkten in Nederland is de prijs van bloemkool rond € 2,36. Dat is een gemiddelde prijs, waarbij geen onderscheid in sortering is gemaakt. Het laat wel zien dat de prijs boven het niveau van vorig jaar ligt: € 1,99 per stuk. Dat blijkt uit gegevens van Supermarktscanner.

Albert Heijn laat grootste prijsstijging zien

Albert Heijn verhoogde 14 april de bloemkoolprijs naar € 2,99. Het weerspiegelt het beeld op de afzetmarkt van afgelopen week. Dinsdag 14 april kwam de bloemkoolprijs op de dagmarkt duidelijk terug uit een verhitte notering. Bij The Greenery werd de kool onder de euro geveild.

Ook bij broccoli vallen de gestegen prijzen op in de winkels. Albert Heijn liet de grootste prijsstijging zien op dinsdag 14 april: € 1,49. Gemiddeld is de winkelprijs nu iets hoger dan vorig jaar in dezelfde periode:€ 1,07 in 2020 tegenover € 1,01 vorig jaar.

Prijzen prei en ijsbergsla vrijwel gelijk aan 2019

Andere prijzen voor vollegrondsgroente stijgen niet. Prei blijft in de winkels met € 0,45 per stuk achter bij de prijs van 2019 (€ 0,59). IJsbergsla werd iets goedkoper afgelopen week. Met € 1,04 is het prijsverschil met vorig jaar echter nihil.

Of registreer je om te kunnen reageren.