Vollegrond

Nieuws

Normale handel Italiaanse groente in Rungis

De Franse groothandelsmarkten Rungis en Lyon melden in hun prijsoverzichten stabiele prijzen voor Italiaanse groente en fruit.

De handel in deze producten is normaal, zo laten marktanalisten weten op het Parijse groothandelscentrum Rungis. “Er zijn vandaag geen prijsdalingen te melden. De vraag is normaal, ondanks de dreiging van coronavirus.” Vorige week gingen geruchten dat Rungis Italiaanse vrachtwagens zou weigeren, maar daar lijkt niets van uit de prijsoverzichten.

Prijzen stabiel, peren duurder

De prijs voor Italiaanse snijbiet is al weken op het peil van € 1,20 per kilo op deze groothandel. De prijs voor stengelselderij uit Italië is wel terug gelopen de afgelopen weken van € 1,15 naar € 1,00 per kilo. Italiaanse venkel is wel gelijk gebleven op € 1,20 per kilo.

Dinsdag 10 maart liep op de groothandelsmarkt van Lyon de prijs voor de Italiaanse peren Abate Fetel zelfs op met € 0,15 per kilo tot € 2,20. Dat leidde ook tot een opwaartse beweging bij Belgische Conference, blijkt uit de overzichten. Of de prijsstijgingen met elkaar verband houden is niet duidelijk op te maken uit de overzichten.

Ook op de groothandelsmarkten in Marseille zijn prijzen voor Italiaanse producten stabiel, blijkt uit de handelsgegevens van dinsdag 10 maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.