Vollegrond

Nieuws

Knibbe gaat robotwieder in ijsbergsla testen

Nico Knibbe gaat zich als nieuwe deelnemer van het project NPPL storten op robotisering van onkruid wieden in ijsbergsla. Er zijn twee opties, een nieuwe zelfrijdende robotschoffel of met alleen een zelfrijdende trekker.

Nico Knibbe van Mts. Knibbe en Boerma in het Noord-Hollandse Wieringerwerf nemen dit jaar voor het eerst deel aan de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL). In Groenten&Fruit 6 van deze week staat een uitgebreide reportage over wat Knibbe komend jaar aan precisielandbouw wil gaan doen. Daarbij gaat het om robots en robottrekkers, met als doel het onkruid wieden in ijsbergsla te automatiseren. Een tweede doel, dat later aan bod komt, is besparing op middelen door de vervanging van volvelds spuiten. Komend seizoen teelt Knibbe 120 ha ijsbergsla.

In onderstaande video vertelt Knibbe over zijn plannen voor komend jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.