Vollegrond

Nieuws

Inagro rust plantmachines uit met plexiglas

Om de planters te beschermen tegen overdracht van corona heeft Inagro haar plantmachines uitgerust met plexiglas schermen tussen de planters.

Anderhalve meter afstand houden op een plantmachine, dat is niet uitvoerbaar. Omdat te ondervangen bedacht het Belgische onderzoeks- en adviescentrum Inagro plexiglas schermen. De plexiglas schermen zitten in een raamwerk van houten latten en worden tussen de planters geplaatst.

Lees verder onder de foto.

Op deze foto zijn nog niet alle 3 de plexiglasschermen tussen de plantelementen ter bescherming van de planters aangebracht. - Foto: Inagro
Op deze foto zijn nog niet alle 3 de plexiglasschermen tussen de plantelementen ter bescherming van de planters aangebracht. - Foto: Inagro

Sterke magneten

Bij de ene machine zijn de buitenste 2 panelen uithefbaar gemaakt om zo gemakkelijk op de 4-rijige plantmachine te kunnen gaan zitten. Aan het middelste paneel zijn sterke magneten bevestigd. Door die magneten zit het paneel vast op de stalen constructiebalk in het midden van deze plantmachine. De 3 panelen beschermen op deze manier de 4 planters tegen de overdracht van het coronavirus. Het prototype wordt nog geëvalueerd en waar nodig verbeterd.

Aanschuifbare schermen

Bij een Perdu plantmachine zitten de schermen bevestigd door het uitstekende uiteinde van de onderste lat in een houder te klemmen. Die houder zit bevestigd aan de plantmachine.

Bekijk het filmpje hieronder met de 2 plantmachines van Inagro.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.