Doorgaan naar artikel

Nieuw soort muizenval geeft muizen de nekslag

Een muizenval die muizen lokt met chocoladeconcentraat en ze vervolgens de nekslag geeft door een ‘staaf’ die afgaat, onder druk van een CO2-patroon. Dat is het principe van de nieuwe muizen- en rattenval van Merulin Gartenbauservice uit het Duitse Geldern.

De val wordt laag bij de grond opgehangen, bijvoorbeeld aan een boom, paal of een speciale houder. Aan de onderkant van de val zit een kleine opening waar een muis of rat door naar binnen kan. Het knaagdier wordt gelokt door een chocoladeconcentraat waarvan de lucht door een pompje tot een jaar lang verspreid wordt. Dat concentraat hangt boven in de val, er is dus geen sprake van giftige lokstoffen.

De muizenval van Merulin. De zwarte 'dop' boven aan bevat de lokstof. De val wordt opgehangen aan de oranje houder. Zichtbaar is de oranje kunststof staaf die de neklag geeft. Rechts beneden zit de gaspatroon die voor de druk zorgt. - Foto: Stan Verstegen

De muizenval van Merulin. De zwarte ‘dop’ boven aan bevat de lokstof. De val wordt opgehangen aan de oranje houder. Zichtbaar is de oranje kunststof staaf die de neklag geeft. Rechts beneden zit de gaspatroon die voor de druk zorgt. – Foto: Stan Verstegen

Klap onder druk

Als de muis zich rekt richting het concentraat raakt ze met haar neus een palletje en vervolgens krijgt ze een klap met een van de zijkant komende staaf in haar nek. Dat gaat onder druk van een CO2-patroon, waardoor de muis haar nek breekt en dood neervalt. De staaf schiet vanzelf weer terug voor de volgende actie.

Digitaal tellertje

Een CO2-patroon is goed voor 24 ‘nekslagen’ en dat wordt door een digitaal tellertje bijgehouden. Als de (dode) muis door een kat of vogel wordt meegenomen, is die daardoor dus wel al meegeteld. De kosten zijn € 170, exclusief btw. Een CO2-patroon kost € 4.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin