Vollegrond

Nieuws

Markt: Eerste asperge tussen € 15 en € 20 per kilo

De gemiddelde Nederlander zal ondanks de relatief hoge temperaturen nog niet aan asperge denken, maar de eerste (kas)asperges zijn geoogst. Het seizoen begint met prijzen die je dan mag verwachten, zo tussen de € 15 en € 20 per kilo voor de beste sorteringen.

Op 22 januari kwamen bij The Greenery de eerste kasasperge voor de klok. Voor de sortering AA I-S werd een prijs betaald van € 15,70 per kilo. In de dagen erna ging de prijs van een nog klein aanbod geleidelijk omhoog tot € 17,20 op 29 januari. Op 31 januari zakte prijs naar € 13,45.

Ook bij Teboza is het aspergeseizoen voorzichtig begonnen met de eerste kasasperges. Het nog kleine aanbod zal in de loop van de komende weken stijgen, geeft Teboza aan.

Bij ZON fruit & vegetables kwamen de eerste kasasperges op 3 februari voor de klok. Voor de sortering AA X-wit werd een gemiddelde prijs van € 20,15 per kilo betaald. De sortering A X-wit bracht € 18,80 op en Grof II-1 € 6,80.

Lees verder onder de grafiek.

Voorbereidingen minitunnels

Het zijn de eerste vingeroefeningen van een nieuw seizoen. Het aanbod zal geleidelijk wat stijgen en de markt kan daar rustig op inspelen. Vooralsnog zullen de prijzen zich naar verwachting handhaven op hetzelfde niveau. In de buitenteelt is er een trend van al in het najaar opploegen en afdekken van de ruggen waarover minitunnels komen te staan. Zo’n 10 dagen geleden kreeg dat een vervolg.

Markttendens: Groter aanbod, stabiele prijsvorming.

Of registreer je om te kunnen reageren.