Vollegrond

Nieuws

Belgische overheid betaalt droogteschade 2018 uit

Ruim 7.500 land- en tuinbouwers in België kregen vorige maand bijna € 100 miljoen euro uitgekeerd vanwege de bedrijfsschade door de droogte in de zomer van 2018. In totaal liggen er ruim 12.000 schadeclaims.

Het Departement voor Landbouw en Visserij keerde vorige maand de eerste schadevergoedingen uit vanwege de droogte in het tijdvak van 2 juni tot 6 augustus 2018. De komende maanden worden de resterende dossiers afgewerkt.

Geld uit rampenfonds

Het geld komt uit een rampenfonds dat vanaf dit jaar geleidelijk wordt afgebouwd. Net als in Nederland moeten schadeclaims in het vervolg worden ingediend bij een brede weersverzekering. Telers moeten dat zelf regelen. Bij aanmelding bij een erkende verzekeraar verschaft de Vlaamse overheid een subsidie op de jaarlijkse verzekeringspremie (exclusief assurantiebelasting) van 65%.

Of registreer je om te kunnen reageren.