Vollegrond

Nieuws

Markt: ZON-prijzen Spaanse broccoli en courgette

Sinds 20 oktober komt er bij ZON Fruit & Vegetables weer Spaanse broccoli en courgette voor de klok.

In 2015 startte ZON fruit & vegetables met veilen van Spaanse producten. Dit jaar ging het Spaanse seizoen voor vollegrondsgroenten als broccoli en courgette rond 20 oktober van start. Spaanse ijsbergsla komt deze week voor het eerst voor de klok met prijzen van 25 tot 27 cent op 25 en 26 november.

Courgette

Bij courgette startte het Spaanse seizoen op 19 oktober. Tot begin november was er nog overlap met de staart van het Nederlandse buitenseizoen. Sinds 5 november is het bij ZON nog enkel Spaans product dat de klok slaat. Op 26 november ging het om een aanvoer van 256 dozen van 5 kilo in de midden sortering en 256 dozen met 14 stuks in de grove sortering.

Broccoli

Bij broccoli startte het Spaanse seizoen op 20 oktober. Bij ZON geen noteringen van Nederlandse broccoli, maar in Noord-Holland liep het seizoen zo’n beetje tot begin november. Telers merken op dat de Spaanse concurrentie dit jaar vroeg present was en dat supermarkten al wat eerder overschakelde naar Spaans product, ook vanwege de toch wat teruglopende kwaliteit aan het einde van het Nederlandse seizoen. De aanvoer aan Spaanse broccoli bij ZON was op 26 november 176 dozen van 10 stuks van 500 gram.

Of registreer je om te kunnen reageren.