Vollegrond

Nieuws

Grootschalige nieuwbouw Hessing op Greenport Venlo

Groenteverwerker Hessing gaat in Venlo op één centrale locatie groenten verwerken. Ook zijn er plannen om zelf verticaal te gaan telen.

De bouw van de nieuwe locatie op Greenport Venlo start in het eerste kwartaal van 2021. De locatie moet over twee jaar operationeel zijn. Door de bouw van één centrale locatie in Zuidoost-Nederland zullen de huidige locaties in Helmond, Belfeld en in het Duitse Schwalmtal worden gesloten.

De huidige productielocatie in het Noord-Hollandse Zwaagdijk blijft, inclusief de ondersteunende kantoorfuncties, gewoon bestaan, geeft het bedrijf aan.

Extra werkgelegenheid bij Hessing

Volgens een interview met Frank Hessing in De Limburger biedt de nieuwbouw werk aan 1.250 medewerkers. Naar verwachting zullen de meeste van de huidige werknemers bij Hessing werkzaam blijven. “Baanbehoud voor iedereen is het uitganspunt”, zegt Hessing. Daarnaast levert de nieuwe locatie extra banen op. Momenteel zijn er bij het bedrijf ruim 2.500 medewerkers in dienst.

Strategische ligging

Hessing koos voor Venlo vanwege de strategische ligging tussen de huidige drie locaties in Zuidoost-Nederland. “Met deze stap gaat de kostprijs structureel omlaag en worden de ketens korter”, geeft het bedrijf aan. Ook de ligging ten opzichte van de Duitse markt en het feit dat Noord-Limburg het tweede tuinbouwgebied van Nederland is, hebben de locatiekeuze mede bepaald.

Eigen teeltbedrijf

Op de langere termijn wil Hessing in Noord-Limburg ook een eigen teeltbedrijf gaan opzetten. Daarbij gaat het om telen op water en verticale tuinbouw met een zover mogelijk doorgevoerde robotisering.

Of registreer je om te kunnen reageren.