Vollegrond

Nieuws

Spruitkoolplatform gaat door, maar virtueel

De voor 6 november aanstaande geplande bijeenkomst van het Spruitkoolplatform is deze keer uitsluitend virtueel te bezoeken, dus niet fysiek op locatie. Organisator Vollegrondsgroente.net heeft na overleg met de adviespartijen besloten de informatie in de vorm van een podcast te presenteren.

Vanwege de huidige situatie met het coronavirus wordt het niet verantwoord geacht om grotere groepen mensen bij elkaar te brengen, motiveert Ulko Stoll van Vollegrondsgroente.net. De bijeenkomst zou op 6 november aanstaande gehouden worden op een proefveld bij de firma Kleijwegt in Mijnsheerenland in de Hoekse Waard.

In plaats daarvan wordt er een film gemaakt, waarin de deskundigen van de adviespartijen CZAV, Van Iperen en Agrifirm ‘hun’ op onderzoeks- en kennisonderwerpen aan de orde stellen en toelichten. Qua inhoud verschillen die presentaties niet van de inleidingen die op het platform gegeven zouden worden.

Alleen voor leden

De podcast komt achter een hekje, en komt uitsluitend beschikbaar voor de leden van het Spruitkoolcollectief. Hiervoor is gekozen, omdat het onderzoek en de demo’s op Spruitkoolplatform grotendeels zijn gefinancierd met geld van het collectief; dat is bijeengebracht door de leden. Ze krijgen per mail een wachtwoord waarmee de podcast op elke gewenst moment te beluisteren is.

Interactieve Zoom-sessie

Op een later moment volgt een interactieve Zoom-sessie, met de mogelijkheid voor onderlinge discussie en het stellen van vragen aan de bij het onderzoek op het platform betrokken deskundigen. Voor de participanten aan het Spruitkoolplatform als toeleverancier, en gewasbeschermingsfabrikanten wordt eveneens een digitale bijeenkomst georganiseerd.

Degenen die lid willen worden van het Spruitkoolcollectief kunnen zich melden via e-mail: info@spruitkoolcollectief.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.