Vollegrond

Nieuws

Inzet schoffelrobot Dino zou handiger moeten

De Dino schoffelrobot schoffelt perfect, maar ermee werken zou eenvoudiger moeten kunnen.

De schoffelrobot Dino is dit jaar aan het werk geweest bij ijsbergslateler Pater Broersen in Warmenhuizen (N.-H.). Nico Knibbe wilde er in eerste instantie mee gaan werken, maar door problemen met de spoorbreedte bij Knibbe en wat de robot aankan, ging dat niet. Bij Pater Broersen leverde de Dino mooi schoffelwerk, maar met name het instellen van de machine zou eenvoudiger moeten kunnen.

‘Inrow’ schoffelen

De Dino is op de markt en kost in de versie zoals getoond in de video € 100.000, excl btw. Komend jaar krijgt de Dino schoffelelementen waarmee ook ‘inrow’, dus tussen de planten, geschoffeld kan worden. Met die extra mogelijkheid komt de robot dan op € 130.000. Abemec is in Nederland dealer van de Dino en andere robots van het Franse Naïo.

Of registreer je om te kunnen reageren.