Vollegrond

Nieuws

Denen investeren € 14,5 miljoen in Agrointelli

De Deense robotbouwer Agrointelli ontvangt € 14,5 miljoen van investeerders om de veldrobot op grote en internationale schaal te produceren.

Het Deense bedrijf Agro Intelligence (bekend als Agrointelli) dat onder andere de Robotti-veldrobot ontwikkelt, ontvangt 108 miljoen Deense kronen (omgerekend € 14,5 miljoen) van Deense investeerders. De Robotti-veldrobot is een compacte, autonome werktuigdrager die gebruik maakt van Ai (artificial intelligence), cameratechniek en robotica. Met deze investering van het Deense Nordic Alpha Partners en Vaekstfonden, zal de productie van de veldrobot snel opschalen en internationale groei versnellen.

Lees verder onder de foto.

Inmiddels zijn er meerdere Robotti-veldrobots actief in Nederland. - Foto: Matthijs Verhagen
Inmiddels zijn er meerdere Robotti-veldrobots actief in Nederland. - Foto: Matthijs Verhagen

Twee investeerders

De € 14,5 miljoen komt uit de zakken van twee Deense investeerders. De eerste is Nordic Alpha Partners, dat investeert in noordelijke beginnende bedrijven (Deense, Zweedse of Duitse) die actief zijn met techniek; zowel hardware als hightech-digitale techniek. Drie voorbeelden van hun andere investeringen: ontwikkeling van een 3D-kleurenprinter, een toekomstige digitale werkplaats voor auto’s, een nieuwe elektrolyser die waterstof op een duurzame manier omzet in elektriciteit.

Vaekstfonden

De tweede is Vaekstfonden, dat is een investeringsfonds van de Deense regering en opgericht om Deense bedrijven te versterken. Vaekstfonden investeert in alle sectoren, onafhankelijk van de bedrijfsgrootte en heeft inmiddels meer dan 9.200 bedrijven gefinancierd.

Het is voor Vaekstfonden de eerste investering onder het ‘The Danish Green Future Fund’-programma. Het doel van dit programma waarvoor 10 miljard Deense kronen beschikbaar is, is om de landbouwsector naar een duurzamere toekomst te helpen en tegelijkertijd de productie en efficiëntie van landbouwbedrijven te vergroten.

Of registreer je om te kunnen reageren.