Vollegrond

Nieuws

Uitzender Otto: vakantieparken cruciale huisvesting

Otto Workforce maakt bezwaar tegen handhaving op huisvesting van 500 arbeidsmigranten op een vakantiepark in Beuningen.

De gemeente Beuningen is een grootschalige handhavingsactie gestart in vakantiepark De Groene Heuvels. Huisvesting van arbeidsmigranten is verboden op last van een dwangsom. Die aanpak is ineffectief en onevenredig, stellen Otto Workforce en Kafra Housing in een brief aan de gemeenteraad.

Vakantieparken nodig

Otto en Kafra geloven dat voor bedrijven en vakantieparken ‘short stay’-verblijf van arbeidsmigranten noodzakelijk en aantrekkelijk kan zijn. Otto Workforce liet het Expertisecentrum Flexwonen onderzoek doen naar huisvesting in de omgeving van Nijmegen. In het vakantiepark zijn 500 arbeidsmigranten gehuisvest. In de gemeente werken circa 750, zo schat het expertisecentrum. Het effect van handhaving is daardoor fors.

De bedrijven stellen dat huisvesting op deze wijze in vakantieparken zonder veel overlast kan. Met een vakantiepark in Blitterswijk heeft Otto ook een overeenstemming over huisvesting. Dat past in de toekomstvisie van de gemeente.

Overschot huisjes

Volgens het onderzoeksbureau is in Gelderland een overschot van 50% aan recreatiehuisjes. Dit aanbod is nodig om de vraag naar huisvesting van bedrijven in de regio in te vullen, stelt Otto. Het uitzendbedrijf stelt voor de bewoning tijdelijk toe te staan, zodat het vakantiepark de middelen verzamelt om het park op termijn te revitaliseren. Als bewoning wordt verboden, voorspelt het bureau een waterbedeffect met bewoning in kernen met een groter effect op de woningmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.