Vollegrond

Nieuws

Kubota onthult concept droomtrekker

Kubota Corporation presenteert een concept ‘X tractor’, met kunstmatige intelligentie en elektrische technologie. De X tractor is een autonome concept-trekker. De trekker komt voorlopig niet op de markt.

Gebaseerd op variabele data, zoals het weer en gewasdata, past de trekker zijn werkwijze, zoals werkdiepte en rijsnelheid, automatisch aan op basis van kunstmatige intelligentie. De data die de trekker verzamelt, wordt automatisch gedeeld met andere machines op locatie. Zo zorgt hij voor centraal beheerde informatie zodat efficiënter gewerkt kan worden. De vierwielige rupsband zorgt voor stabiel autonoom rijden, zelfs op natte en oneffen terreinen. Ook zorgt de aansturing van de rupsbanden dat de trekker een kleine draaicirkel kan maken.

Lees verder onder de foto.

De droomtrekker van Kubota Corporation. - Foto: Kubota Corporation
De droomtrekker van Kubota Corporation. - Foto: Kubota Corporation

Futuristisch design

Met de droomtrekker ontwierp Kubota, naar eigen zeggen, ‘een soepele vorm door het bewustzijn van milieubescherming en harmonie met de natuur’. Het model is een 100% elektrisch gestuurde trekker, uitgerust met lithium-ion-batterijen en batterijen op zonne-energie. De rupsbanden veranderen automatisch van vorm om de werkhoogte op een optimaal niveau te brengen in verschillende omstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.