Vollegrond

Nieuws

Markt: Prijs ijsbergsla trekt weer aan

Nu de vakanties zo langzamerhand voorbij zijn en de weersomstandigheden uitnodigen om een salade te eten, trekken de prijzen voor ijsbergsla weer aan.

Vorige week lag het prijsniveau nog rond € 4 voor de 10’ers, deze week ligt dat rond de € 5 per doos. In de vakantieperiode in de afgelopen weken lag het prijsniveau veelal tussen € 3,50 en € 4; prijzen op kostprijsniveau.

Weinig kwaliteitsproblemen

De zomerse omstandigheden zorgen hier en daar wel voor wat kwaliteitsproblemen, maar blijven op een aanvaardbaar niveau. Het gaat dan veelal om rand. Sommige percelen worden ook wat vroeger gesneden om eventuele problemen voor te zijn. Hierdoor is het aanbod voor de verse markt van 12’ers op momenten wat groter. Aan de andere kant zijn er in tijden van minder vraag ook partijen wat grover gegroeid en die vinden hun weg richting de snijderijen. Al met al zorgt de aantrekkende vraag voor een positieve marktstemming.

IJsbergsla in de supermarkt

Albert Heijn vraagt deze week 99 cent voor een bol ijsbergsla. Bij Jumbo kost een bol de ‘altijd lage prijs’ van 89 cent. Bij de Plus ligt ijsbergsla in de actie met 2 bollen voor de prijs van 1 en die kosten dan samen 99 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.