Vollegrond

Nieuws

Markt: Bloemkoolprijzen gingen door het plafond

BelOrta zette vorige week vrijdag record op zijn naam met een prijs van € 3,69 voor bloemkool X6.

Deze week zakken de bloemkoolprijzen flink, maar nog altijd zijn de prijzen uitstekend met op 20 augustus € 1,36 bij ZON, € 1,46 bij REO Veiling en € 1,90 bij BelOrta. Op 21 augustus zette de prijsdaling stevig door met € 1,01 bij ZON, € 0,85 bij REO Veiling en € 0,87 bij BelOrta.

Dat de prijzen deze week flink zakken, is een logisch gevolg van een weer toenemende aanvoer. In Nederland gaat dat wat sneller dan in België, maar ook daar neemt de aanvoer van bloemkool snel toe. De verwachting is dat de prijzen na de huidige verklaarbare prijsval zullen stabiliseren.

Duitse groothandelsprijzen

Ook op de Duitse groothandelsmarkten liepen vorige week de prijzen behoorlijk op, meldt het BLE (Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung) in haar wekelijkse prijsbericht van 21 augustus.

De Duitse markt wordt beheerst door Duitse bloemkool, zeer sporadisch aangevuld met bloemkool uit België. Op de groothandelsmarkt in Frankfurt liepen de groothandelsprijzen op tot € 16,- voor zessen (€ 2,67 per kool) uit Duitsland en € 18 voor Belgische zessen (€ 3 per kool).

Handelaren op de groothandelsmarkt van München zagen om prijstechnische redenen af van inkoop van Belgische bloemkool, aldus het BLE. Gemiddeld werd op de 5 Duitse groothandelsmarkten in week 33 € 1,49 voor de zessen betaald. De week daarvoor was dat € 1,11.

Bloemkool in de supermarkt

Bij retailer Jan Linders kost bloemkool deze week € 1,75, maar er is ook actie met 1+1 gratis waarbij gekozen mag worden uit bloemkool, courgette of paprika. Alle combinaties zijn mogelijk.

Bij bloemkool gaat het om de sortering achten. Albert Heijn vraagt ook € 1,75 en bij Jumbo en Plus kost een bloemkool deze week € 1,69.

Of registreer je om te kunnen reageren.