Vollegrond

Nieuws

Enza bouwt nieuw logistiek centrum biologische zaden

Enza Zaden bouwt op zijn terrein in Enkhuizen een nieuw logistiek centrum voor biologische zaden. Daar gaan vanaf januari 2020 de logistieke activiteiten van Vitalis Biologische Zaden plaatsvinden.

Het besluit van moederbedrijf Enza Zaden om de logistieke activiteiten van Vitalis Biologische Zaden naar Enkhuizen te verplaatsen, komt voort uit de groei die deze activiteiten in de loop der jaren heeft doorgemaakt. Daarbij gaat het om het verwerken, opslaan, verpakken en verzenden van de door Vitalis biologisch veredelde en vermeerderde zaden.

De bouwactiviteiten voor het nieuwe logistieke centrum zijn inmiddels in volle gang. Naar verwachting wordt het centrum in januari 2020 geopend.

Veredelen in Voorst

Het in de biologische veredeling gespecialiseerde Vitalis Biologische Zaden blijft zijn veredelingsactiviteiten en zaadproductie uitvoeren in Voorst (Gld.). Daar zijn ook de demovelden te bezoeken tijdens de rassendagen in september.

Vitalis heeft in de afgelopen 25 jaar wereldwijd een sterke ontwikkeling doorgemaakt door intensieve samenwerking met professionele biologische groentetelers, zaadproducenten en andere ketenpartners.

Of registreer je om te kunnen reageren.