Vollegrond

Nieuws

8.000 kilo niet meer toegelaten middelen ingeleverd

Bij de actie ‘Bezem door de middelenkast’ is in Zeeland sinds december 2018 bijna 8.000 kilo aan (restanten van) niet meer toegelaten middelen ingeleverd. Het inleveren kon kosteloos en anoniem.

Tijdens de actie ‘Bezem door de middelenkast’ konden telers, loonwerkers en hoveniers kosteloos en anoniem resten van niet meer toegelaten middelen inleveren bij de Zeeuwse depots voor klein gevaarlijk afval (KGA). In totaal meldden zich 425 telers om met een bedrijfsadviseur van een toeleveringsbedrijf de middelenkast op te schonen. Bij 255 telers bleken nog (restanten van) middelen aanwezig die geen toelating meer hebben, in totaal bijna 8.000 kilo. Met een bewijs van deelname konden de telers deze middelen inleveren bij een lokale milieustraat van de Zeeuwse Reinigingsdienst.

In 2015-’16 werd bij een vergelijkbare actie meer dan 13.000 kilo aan niet meer toegelaten middelen ingeleverd. De acties zijn een initiatief van het samenwerkingsproject ‘Schoon Water Zeeland’.

Of registreer je om te kunnen reageren.