Vollegrond

Nieuws

Markt: Uitschieters op bloemkoolmarkt

De Belgische veilingen meldden vrijdag een hoogste prijs van € 2,38 voor zessen. Het zijn forse uitschieters voor mei.

Het lijkt erop dat de krapte in mei niet snel voorbij is door de teeltomstandigheden van dit moment. Koude oostelijke wind maakt de planten niet scheutig in de groei. Een handelaar voorziet pas in week 22 normale aantallen bloemkool in de handel.

The Greenery

Bij The Greenery liepen prijzen vrijdag op tot maximaal € 1,75. De week startte met veilingprijzen van rond de € 0,87 per stuk voor de zessen. De prijs voor de achten op de klok liepen minder hard op en kwamen uit op € 0,90. Het lijkt erop dat hogere vraag van klanten in de winkel noopt tot bijkopen en dat de zessen daar het meest van profiteren, zonder dat overgestapt wordt naar een andere sortering.

Voor de klok staat geen apart aanbod voor PlanetProof gecertificeerde kolen, maar uit de handel valt op te maken dat in contractafzet hiervoor wel een betere prijs wordt betaald.

Import

Donderdag lijkt bij import een voorlopig hoogtepunt in de prijsstijging bij bloemkool geweest. Een handelaar meldt dat Franse bloemkool voor € 2,33 werden aangeboden. Vrijdag liep daar de druk iets terug tot € 2.

De Belgische veilingen hebben over week 18 een middenprijs uitgekeerd van € 0,67 per stuk. Dat was € 0,02 meer dan een week daarvoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.