Vollegrond

Nieuws

Duits areaal rabarber neemt verder toe

Al een aantal jaren zit het areaal van rabarber in Duitsland in de lift. In 2018 ging het om 1.208 hectare. De groente is ook steeds populairder bij onze oosterburen.

In 2017 stond er in Duitsland nog 1.138 hectare rabarber, in 2018 is dat met 70 hectare gestegen naar 1.208 hectare. Dat is een stijging van 6%. In 2014 was het areaal volgens een bericht van de Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse nog 846 hectare. In 2015 ging het om 917 hectare en in 2016 om 1.087 hectare.

Vrijwel zelfvoorzienend

De consumptie aan rabarber bedroeg in 2018 zo’n 19.300 ton en die was vrijwel in zijn geheel afkomstig uit Duitsland. Een kleine 1.000 ton werd geïmporteerd. De deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts zijn de belangrijkste teeltgebieden.

Rabarberseizoen

Eind maart/begin april komt in Duitsland de eerste rabarber van eigen bodem op de markt. Het seizoen loopt tot 24 juni. De planten krijgen dan een periode van herstel om het seizoen erop weer te kunnen produceren. Rabarberplanten hebben ook koude nodig om in het voorjaar weer uit te kunnen lopen. Bij de meerjarige teelt in de vollegrond gaat het daarbij om natuurlijke koude die de planten in de winter opdoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.