Vollegrond

Nieuws

Exacte toepassingsvoorwaarden op etiket Verimark

Het Ctgb heeft op 27 maart aan het etiket van Verimark een zin toegevoegd om duidelijkheid te verschaffen rond de toepassingsvoorwaarden. Verder werd van Closer en Butisan S het etiket uitgebreid.

Aan het etiket van het insecticide Verimark (cyantraniliprole) van FMC Operational Netherlands is aan de toepassingsvoorwaarden voor de traybehandeling in sluitkoolachtigen (plantgoed, onbedekte teelt) en bloemkoolachtigen (plantgoed, onbedekte teelt) een zin toegevoegd.

Deze zin betreft een verduidelijking van de overige toepassingsvoorwaarden op het Wettelijk Gebruiksvoorschrift: “De traybehandeling mag worden uitgevoerd zowel in een bedekte als onbedekte omgeving. Uitplanten van behandeld plantgoed in traybehandeling mag enkel naar een onbedekte omgeving.”

Uitbreiding etiketten

Het insecticide Closer (sulfoxaflor) van Dow AgroSciences heeft voortaan ook een toelating in de onbedekte teelten van sluitkoolachtigen, broccoli en Chinese kool. Het etiket van het herbicide Butisan S (metazachloor) van BASF kreeg een uitbreiding met de onbedekte teelten van rammenas, rettich en daikon.

Of registreer je om te kunnen reageren.