Vollegrond

Nieuws

Steketee: schoffelelementen individueel heffen

Machinefabrikant Steketee, tegenwoordig onderdeel van de Duitse werktuigenfabrikant Lemken heeft een oplossing met enkelwerkende hydraulische cilinders voor het individueel heffen van schoffelelementen.
Steketee schoffel. - Foto's: Joost Stallen
Steketee schoffel. - Foto's: Joost Stallen

De aansturing van de hefcilinders kan handmatig, of met gps wanneer het gewas met gps geplant of gezaaid is. De cilinders zijn eenvoudig dubbelwerkend uit te voeren, om de bodemdruk van de schoffelelementen te vergroten.

Het bedrijf timmert al langer aan de weg met de IC-Weeder voor het schoffelen tussen gewassen in gewassen in de rij. Daarvoor wordt met camera’s per plant de positie bepaald. Deze informatie kan gebruikt worden voor wat het bedrijf aanduidt als Spotspray. Daarmee worden de planten individueel gespoten, bijvoorbeeld met fungiciden.

Hardi Mega-aanbouwspuit

Hardi Mega-aanbouwspuit.
Hardi Mega-aanbouwspuit.

Hardi toonde de nieuwe Mega aanbouwspuitmachine met tankinhouden van 1.200 tot 1.800 liter. In de herfst volgt nog een uitvoering met 2.200 liter tank. Een EasyConnect systeem moet zorgen voor vlot vast- en afkoppelen aan de trekker. De spoeltank bevindt zich tussen de vloeistoftank en de trekkercabine, waardoor het zwaartepunt dicht bij de trekker zit. De spuitboom – tot 28 meter breedte – klapt verticaal in.

De noviteiten bij Hardi en Steketee waren vorige week te zien op de landbouwmachnisatiebeurs Sima in Parijs. In de komende printuitgave Groenten&Fruit is er meer aandacht deze beurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.