Vollegrond

Nieuws

Markt: Aspergeprijzen blijven iets achter

Vooruitlopend op het buitenseizoen doen asperges uit de kas het dit jaar ietsje minder dan vorig jaar.

De prijzen voor asperges kwamen begin maart en vorige week woensdag heel even boven de € 10 per kilo uit. Deze week zijn de prijzen voor de klok van The Greenery voor de sortering AA X–Wit weer wat gezakt, naar gisteren € 7,70 en vandaag € 7,40 per kilo.

Toen eind januari de eerste asperges uit de kas mondjesmaat voor de klok kwamen waren de prijzen hoog. Heel februari bleven ze een eindje boven de € 10. Ook voor sortering AA I-S. Vorig jaar zette in de tweede helft van maart een stijging van de klokprijzen door tot prijzen van rond de € 15. De prijsstijging duurde tot halverwege april.

ZON in lijn met voorgaande jaren

Ook voor de klok van ZON blijven de prijzen dit jaar iets achter op die van vorig jaar. Vandaag deed AA Extra Wit € 7,43, wat het laagste prijspeil is sinds een dipje op 13 maart. In 2017 was het prijsverloop wel weer in lijn met dat van nu. De langzaam dalende lijn van maart werd toen doorgezet in april.

Of registreer je om te kunnen reageren.